keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Siskot cityssä

Perjantaina noustiin ennen kukkojen kieuntaa ja hipsittiin savannin reunaa pitkin täysikuun valossa. Olimme suunnitelleet matkaavamme pääkaupunkiin, Banjuliin, yhdessä gambialaisten siskojemme kanssa. Meidän tuli taittaa matkaa nelisen kilometriä toiseen kylään, josta löysimme kaupunkiin menevän gelegelen. Matka oli itsessään jo melkoinen kokemus. Gelegele oli täynnä ja ovi ei sulkeutunut kunnolla. Auton valot olivat täysin olemattomat, mutta kuski painoi talla pohjassa kuoppaisia teitä. Pitelin rystyset valkoisena penkistä kiinni, sillä istuin lähimpänä ovea. Siskoni pystyi jopa nukahtamaan matkan aikana, mutta minä tuijotin vain kauhistuneena eteeni ja odotin, että olisimme jo perillä. Ihme ja kumma, sillä selvisimme hengissä Barraan asti, josta juoksimme joen ylittävään lauttaan.

Ferryssä kohti Banjulia. Aamuaurinko on nousemassa!
Meillä oli onnea matkassa, sillä meidän ei tarvinnut odottaa gelegeleä eikä lauttaa. Saavuimme kerrankin oikeaan aikaan.

Hintojen neuvottelu taas käynnissä!
Ostoskatuja Banjulissa. Tämä kuva turistimarketista.
Yamundao - perfect girl!
Siskonelikko satamassa. Nämä tytöt on täyttä kultaa 💙💙❤💚
Kesken päivän kaupat suljettiin rukoushetken ajaksi. Vain miehet ja isoäidit voivat rukoilla julkisesti. Täällä on todella miesvaltainen kulttuuri, sillä pääuskonto on islami.
Kaupunkiin päästyämme ryhdyimme tekemään ostoksia. Ensimmäinen kerta kaupungissa oli todella väsyttävä, sillä hinnoista tuli neuvotella valtavasti. Tällä kertaa se sujui jo paljon paremmin ja gambialaiset siskokset katsoivat suut auki, kun valkoihoiset neuvottelivat hinnoista. Saimme tuotteita välillä halvemmalla kuin paikalliset, (mistä lie peritty neuvottelutaidot😉) vaikka meiltä valkoihoisilta yritetään aina kysyä paljon korkeampaa hintaa!
Sisaruskuva Banjulissa.
Kiertelimme sataman konttialueella, jossa vanhin veljemme työskentelee.


Sisarukset tyytyväisenä ku pääsi ihan ravintolaan lounaalle 👍🏼

Lopulta jouduimme ottamaan taksin satamaan, sillä ostoksia oli niin paljon. Satamassa tapasimme yhden gambialaisen isoveljemme, joka työskentelee kyseisellä alueella. Hänen kanssaan kierreltiin ympäri satamaa ja käytiin katsomassa myös perheen vanhinta veljestä. Hän esitteli meidät pomoilleen ja istutti taukotilaan, jossa kulutimme aikaa muutaman tovin. Tämä maa on niin korruptoitunut, joten suhteilla ja rahalla pääsee usein oikoteitä pitkin.

Ferryllä kohti kotia kera ostosten!
Me pääsimme lauttaankin ensimmäisten joukossa autoreittiä pitkin, sillä veljemme puhui meidät sisään. Banjulissa vietimme mahtavan päivän sisarusten kanssa, jonka jälkeen suuntasimme takaisin Barraan. Siellä teimme vielä ruokaostoksia ja otimme gelegelen kyläämme asti. Päivä oli uuvuttava, mutta täynnä hyviä uusia kokemuksia. Hymyssä suin palasimme ostosten kera kotiimme, jossa meitä oli jo keretty kaivata.
Tänne on kyllä kerennyt jo niin kotiutua ja gambialainen perheemme on täydellinen aarre!

Meidän gambialainen veljemme, jonka kanssa on aina yhtä hauskaa 😂
-Tarleena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti