maanantai 11. huhtikuuta 2016

Lupa sotkea

Kiikutettiin eräs päivä koululle sormivärit ja kartonkia. Muut opettajat kauhistelivat ja enteilivät varmasti katastrofaalista oppituntia, mutta me tiesimme mitä halusimme. Kerrankin koululaisille annettiin lupa sotkea! Ideana oli valmistaa sormiväreillä jollekin tärkeälle ihmiselle kortti. Siskoni ahersi yhtenä päivänä leikaten sekä liimaten kukkaruukkuja erivärisiin kartonkeihin. Nurseryn lapset ovat vielä sen verran nuoria, että saksien käsittely ei heiltä vielä oikeen onnistu. Sotkua riitti, mutta intoa sitäkin enemmän!


Jaoimme luokan kahtia, sillä oppilaita oli paljon. Toiset menivät välitunnille ja toinen puoli jäi sotkimaan väreillä. Lasten kanssa lättäsimme jokaisen käden korttiin ja sen jälkeen lapsi sai painella sormella kukkia korttiin. Lapset nauttivat sottaamisesta ja heistä oli mukava kokeilla erilaisia materiaaleja omin kätösin. Tämä on mielestämme todella tärkeää ja halusimme antaa lapsille siihen tilaisuuden.


Lapsille on tärkeä antaa tutustua erilaisiin materiaaleihin. Huomasimme, että lapsilla on sisäinen innostus tutkia asioita. Tässäkin yksi koululaisista tutustuu uuden materiaalin tuoksuun.
Nopeimmat saivat piirtää vapaasti. Nämä lapset tarvitsevat jatkuvasti aktiviteettia, muuten meno yltyy todella villiksi!


Lopuksi pestiin jonossa käsiä ja vaihdettiin osia niin, että myös välitunnilla olleet lapset saivat valmistaa korttinsa. Lopulta rehtorikin halusi tulla kokeilemaan ja eihän se auttanut kuin antaa aikuisellekin lupa sotkea. Koulupäivä oli ihana ja opettavainen!


Rehtorikin pääsi kokeilemaan sormivärejä 😅
Lopussa kiitos seisoo. Tässä kuvassa näette tyytyväiset nurseryn opettajat 😊

-Yassine

Eiku siis -Tarleena 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti