maanantai 29. helmikuuta 2016

''Joko jännittää?''

Tänään nousee kone kohti Helsinkiä, jossa yövymme ja jatkamme seuraavana iltana kohti Afrikkaa. Matka kestää kuitenkin vielä n. 24h Helsingistä, joten etenemme usean välilaskun kautta ja yövymme yhden yön Münchenissä.  Matka tulee olemaan siis melkoisen uuvuttava, mutta määränpää motivoi! 

Laukut on vihdoin pakattu ja kaikki tarpeellinen pitäisi olla mukana. Saimme avustustarvikkeet sekä opetusvälineet mahtumaan rinkkoihin ja karsimme omat vaattemme minimiin. Tulemme viettämään yhden päivän Helsingissä, joten lähtiessä täytyy nakata lämmin untuvatakki päälle. Pakkaaminen ja valmistelu oli haasteellista, sillä meidän tuli varautua monenlaiseen säähän. Untuvatakki voi tuntua hieman turhalta sitten +40 asteessa, mutta täällä ei vielä selviäisi pelkällä pitkähiaisella. 

''Joko jännittää?'' on yleisin kysymys, jonka on kuluneen viikon aikana saanut kuulla lähes jokaiselta vastaantulevalta. Vastaus on aina ollut jokin epämääräinen lohkaisu, sillä en ole tunnistanut suorastaan jännittäväni. Toisaalta jännitys on varmasti näkynyt stressaamisena viimeisen parin viikon ajan, sillä kouluhommia tuntui kasautuvan loppuajalle ihan liikaa. Onneksi saimme molemmat lopulta hyvissä ajoin kaikki palautettavat tehtävät tehtyä ja sisko tekas nopeesti gradunkin pois alta - melkonen mimmi! Eiköhän me tällä sisulla tulla selviämään reissustakin, hahaaa.

Mutta KYLLÄ... nyt tuntuu todella jännittävältä, kun seikkailu on vihdoin alkamassa!
Reissu on tuntunut tähän mennessä vielä melko kaukaiselta, vaikka päivät ovatkin huvenneet ihan silmissä. Pakatessa sekä vihdoin lähtöä tehdessä kaikki muuttuukin yhtäkkiä todelliseksi, ja ajatukset ovat vain reissussa. Miten mukavaa onkaan lähteä kokemaan jotain unohtamatonta yhdessä samaa alaa opiskelevan siskon kanssa.

Ainutlaatuista!
-Tarleena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti